U kunt uw kind beschermen voor ongewenste software en informatie op internet. Het is raadzaam om een actueel anti-virus pakket op uw pc te installeren. Als ouder van leerlingen van onze school kunt u heel voordelig anti-virus software bestellen op Surfspot (www.surfspot.nl). Na registratie kunt binnen enkele dagen software bestellen.

Veel kinderen hebben een eigen account op de pc thuis. Let op dat dit een gebruikersaccount is en geen beheerdersaccount. Onder een beheerdersaccount kunnen kinderen zelf (ongewenste) software installeren.

Om veilig te internetten kunt u eens kijken naar MyBee van KPN. Dit is gratis software waarin een speciale kinderbrowser zit voor kinderen. Er worden verschillende site aangeboden die geslecteerd zijn op de leeftijd van uw kind. De Valentijnschool geeft in de bovenbouw les in mediawijsheid volgens Diploma veilig internet van Kennisnet

Naast deze tips blijft het een noodzaak dat u mee kijkt terwijl uw kind achter de pc zit. Hoe goed je je pc ook beveiligt, er kan altijd iets gebeuren waar u niet op zit te wachten. Bespreek de gevaren van persoonlijke informatie op internet en hoe je deze kan voorkomen. Zorg voor sterke wachtwoorden met een afwisseling van cijfers, (hoofd)letters en andere tekens (*%$#-_). Klik hier om je wachtwoord te testen op sterkte.

 

Kennisnet heeft een folder uitgebracht: 104 leerzame apps en sites. Naast leuke programma’s en sites staan in deze folder ook per leeftijdscategorie leuke ideeën. Klik hier om de folder te downloaden.